image

Samotná budova má surový vzhled, který je výsledkem koncepce architekta Dominika Arioliho: „Pokud to skutečně nepotřebujeme, nestavme to.“ 

Zjistil, že vývoj nové estetiky vycházející z udržitelného rozvoje je zajímavý proces.  Vysvětluje: „Bylo těžké odolat tomu, aby požadavky certifikace LEED zcela diktovaly vzhled a atmosféru stavby, a nezapomenout, že budovu bude obývat žijící a dýchající pracovní komunita.“

„Měli jsme pokušení použít průmyslovou estetiku, kterou přinášely surové materiály, a vytvořit tak čistý design, který vyžaduje všude jednobarevné provedení. Budovu však bude užívat dynamická, pulzující a podnětná skupina individualit, které přesto budově vtisknou svoji osobnost.“

Záměrné vydělení servisních vedení (vodovodní potrubí, elektrické kabely atd.) z těla budovy umožňuje snadno zařízení nahradit, až v budoucnosti dojde k pokroku a budou k dispozici dlouhodobě udržitelnější řešení. Budova je navržena tak, aby ji bylo možné během její životnosti modernizovat a na konci životnosti recyklovat."