Nogle vigtige fakta og tal

 

Bygningen 
• Byggegrundsareal: 7.000 m2
• Bebygget areal 3.400 m2
• Samlet gulvareal: 5.400 m2
• Atrium, terrasse og balkon: 1.900 m2
• Underjordisk parkering: 2.200 m2

Byggepris 
• 25 millioner schweizerfranc (104 mio. kr). Prisen er den samme som da IUCN byggde sit gamle kontor for 20 år siden. 

Arbejdspladser
• Mere end 130 arbejdsplader på 2.000 m2

Milepæle
• I alle aspekter af design og konstruktion arbejder IUCN på at opnå den højeste amerikanske
standardklassificering fra Green Building Council: LEED Platinum (Leadership in Energy and Environmental Design - ledende inden for energi- og miljødesign). IUCNs mål er at blive den første kontorbygning i Europa med LEED Platinum-certificering. www.usgbc.org/LEED
• MINERGIE-P-ECO®. MINERGIE-standarden er en frivillig, schweizisk konstruktionsstandard, der fremmer rationelt brug af energi og anvendelse af vedvarende energikilder.
Det reducerer den negative miljøpåvirkning og sætter høje krav, hvad angår komfort. www.minergie.com

Vand
• Højeffektivt drikkevandssystem
• Regnvand indsamles på taget og bruges til at skylle ud i toiletter og vanding af haven.
• Urinaler uden vand 

Vedvarende energi
• 100% af energiforbruget kommer fra vedvarende kilder. 
• Opvarmning og afkøling gennem termisk masse af beton.
• Produktion af varmt vand gennem genindvinding af varme fra køleskabe.
• Geotermisk varme fra vand 180m under jorden.
• En fotovoltaisk installation producerer 145 kW pr. år.
• 27% af denne energi anvendes til at drive bygningen, hvilket dækker 20% af dens samlede forbrug.

Belysning
• Innovativt belysningssystem med lavt forbrug: EU-energimærke Klasse A
• Tilstedeværelses- og dagslyssensorer til optimering af brugen af kunstig belysning
• Optimering af dagslys gennem loftsvinduer

Materialer og ressourcer
• Minimalt brug af materialer - ingen beklædning eller malede overflader
• 40% beton fra genanvendte kilder
• Innovativ anvendelse af termisk beton til at reducere energiforbruget til opvarmning

Indendørsmiljø
• En bygning og et sted, som klart understøtter en sund arbejds- og livsstil, interaktion og innovation.
• Et decentraliseret CO2-kontrolleret luftforsyningssystem
• Balkoner og justerbare rullegardiner for at undgå overophedning om sommeren og muliggøre passiv soludnyttelse om vinteren og samtidigt udnytte det naturlige lys fuldt ud.
• Klimakontrolsystem, der trækker frisk luft fra balkonen, der omgiver den øverste etage.