Bagsværd Kostskole og Gymnasium

Baggrund

Bagsværd Kostskole og Gymnasium er en selvejende helhedsskole med gymnasium, kostskole, grundskole og SFO. Skolen, som er 100 år gammel og ligger tæt ved Bagsværd Sø, er en kombineret kost- og dagskole. Der går ca. 800 elever på dagskolen – heraf 141 gymnasieelever – og der er ansat 60 lærere.

Opgave

Den ældre skolebygning var nedslidt og har været igennem en større renoveringsproces. Kinnarps skulle i den forbindelse indrette klasseværelserne til både grundskole- og gymnasieeleverne. At indrette en skole stiller krav til slidstærke møbler, der kan tåle hårdhændet behandling, vippen på stolene og grundig rengøring. De små ældre klasseværelser er oprindelig ikke bygget til at rumme det antal elever, som de gør i dag. Udfordringen var derfor at få plads til et større antal elever end klasselokalet oprindelig er bygget til for 100 år siden.

Derudover skulle Kinnarps indrette et helt nyt lærerværelse på 150 kvadratmeter, der skulle kunne rumme 60 siddende personer. Udfordringen her var især at skabe en hyggelig stemning i et så stort lokale og at skabe kantine og møderum med plads til 60 personer i ét rum. I 3 tilstødende mindre lokaler skulle der indrettes henholdsvis køkken, lærerarbejdsrum med PC arbejdspladser samt et afslapningsrum med bløde møbler.

Alle klasseværelserne blev udstyret med hæve/sænkeborde, som kan tilpasses elevernes størrelse og giver dem bedre arbejdsstillinger. De lyse birketræsmøbler giver luft i de relativt små lokaler og er lette og flytbare. Bordpladerne er i lys laminat, som både er slidstærkt og nemt at rengøre.

Der er lavt til loftet i lærerværelset. Derfor har Kinnarps indretningskonsulent valgt at anvende lyse og friske forårsgrønne farver, så lokalet ikke fremstår for tungt. For at sikre en rød tråd i indretningen er de samme farver og tekstiler gennemgående i såvel kantine og mødelokale som i de tre tilstødende lokaler. De mange siddepladser i et lokale stiller krav til en let stol, som man samtidig kan sidde komfortabelt på. Stolene har et slidstærkt og vaskbart betræk. Rummet er indrettet med flere mindre borde, der er nemme at flytte, og derfor gør det muligt at ændre opstillingen alt efter lejlighed og behov. Efter den nye indretning benytter lærerne området betydelig mere, fordi det imødekommer deres behov i hverdagen.

Fakta om projektet

KUNDE: Bagsværd Kostskole og Gymnasium

PROJEKT: Totalindretning