5 smarte foredrag

2015-10-06

Hvad er de hotteste tendenser, og hvad taler man om på arbejdspladserne rundt omkring i verden? Her er fem af de mest omdiskuterede og mest sete foredrag på Ted Talks i øjeblikket. Værsgo, lad dig blive inspireret!

1. KONTORSKRÆK. Hvorfor er det så svært at arbejde lige netop på arbejdspladsen? Næsten fire millioner har downloadet dette tankevækkende, men samtidigt humoristiske foredrag, hvor forfatteren Jason Fried med knivskarp skarphed analyserer den mærkelige omstændighed, at vi når vi har en vigtig arbejdsopgave, så vælger vi at udføre den derhjemme, på flyet, i en krog – ja hvor som helst, bare ikke på kontoret.

https://www.ted.com/talks/jason_fried_why_work_doesn_t_happen_at_work

 

2. MANGFOLDIGHED. Hvordan kan vi skabe en arbejdsplads, der er fri for fordomme, og hvor der i stedet er fokus på mangfoldighed, ligestilling og ansvarstagelse? Verna Myers er en af verdens førende forskere, og med udgangspunkt i sin erfaring fra tusindvis af arbejdspladser fortæller hun om en rejse, der starter indefra med dig selv. Så kan du gøre en forskel!

http://www.ted.com/speakers/verna_myers

 

3. TEAMFØLELSE. Morgana Bailey betegner sig selv som en "personalechefsaktivist" og er overbevist om, at vejen til succes går gennem en grænseløs arbejdsplads, hvor medarbejdere med forskellig erfaring og alder lærer at arbejde sammen i team.

http://www.ted.com/speakers/morgana_bailey

 

4. GENERATION Y. Hvorfor er de så besværlige? Hvad tænker de på? I mange virksomheder bruges der masser af energi og forskning på at forsøge at forstå en generation, der ikke ligner de andre. Men hvad synes "millenials" (personer, der er født efter 1985) om dem selv og om arbejdslivet? Se denne spændende forelæsning af Patrice Thompson, der for kort tid siden afsluttede sine studier på London School of Economics.

http://www.ted.com/watch/ted-institute/ted-state-street/patrice-thompson-closing-the-gap-a-millennial-proposal-for-a-happy-multigenerational-workplace

 

5. SAMMENHOLD. De fleste virksomheder drives af en stjernekult omkring nogle meget højtpræsterende medarbejdere, der sætter dagsordenen for alle andre. Erhvervslivseksperten Margaret Heffernan fremhæver i stedet sammenholdet som den drivende kraft bag en virksomheds succes. Hun anskueliggør sit ræsonnement med hjælp fra en kyllingeflok – et must-see for alle chefer med ambitioner!

https://www.ted.com/playlists/60/work_smarter