65 - den bedste alder!

2015-05-07

Når vi fylder 65, forventes det i de fleste lande i den vestlige verden, at vi rydder skrivebordet og takker af. Man kan virkelig undre sig over hvorfor!? Kinnarps har gennemført en spændende undersøgelse, som viser, at hele 76 % af alle 65-årige i USA synes, at deres helbred aldrig har været så godt som nu!

Men hvis nu man både vil og kan arbejde længere - hvordan kan det så være, at vi er så dårlige til at tage os af den ældre generation? Det er jo medarbejdere, som formentlig er på toppen af deres ydeevne. Burde man så ikke give dem alle de muligheder, der overhovedet er, for at kunne blive på jobbet i nogle flere år - i stedet for at sige farvel og tak med en buket blomster? Viden og erfaring er fortsat hård valuta.

Undersøgelsen, som blev gennemført for det amerikanske universitet UCLA i Californien, peger på, hvordan virksomheder i stigende grad er interesserede i at skræddersy ergonomiske og tekniske løsninger til den enkelte. Hvor medarbejdernes individuelle krav og behov er i fokus i stedet for standardløsninger, som skal passe til alle. Fra skærme, der gør det nemme for trætte øjne at tygge sig igennem store dokumenter, til møbler, som er gode til knirkende knæ. Det er en lille investering i betragtning af, hvad virksomheden får til gengæld. David Lindeman, leder af Center for Technology and Ageing på UCLA, vil endda gå endnu længere med visionen:

- Vi vil også snart komme til at se de første førerløse biler trille rundt i vores byer. Tænk bare på, hvad det vil komme til at betyde for handicappede, men også de ældres frihed og mulighed for at komme til og fra arbejde.