7 smarte trin

2015-11-05

Hvordan skaber man den perfekte arbejdsplads? Kloge virksomheder ved, at design og adfærdsvidenskab går hånd i hånd. Her er syv faktorer, der er afgørende for trivslen!

  1. Ergonomi. For nylig blev der gennemført en bemærkelsesværdig undersøgelse (HOK) i USA, hvor man interviewede 3.200 kontoransatte. Undersøgelsen viste, at hele 82 % på et tidspunkt har oplevet muskelproblemer på grund af dårlig ergonomi. Man sparer på skillingen og lader daleren rulle.
  2. Temperatur. Vidste du, at den ideelle temperatur på arbejdspladsen er nøjagtig 21,6 grader? For hver grads afvigelse herfra mindskes vores koncentration med 1-2 %. Hold styr på termostaten!
  3. Afveksling. At sidde dag efter dag og stirre på det samme gråhvide kontorlandskab er ødelæggende for energien. Hjernen har brug for visuel afveksling for at fungere – lettere kunst, mønstre og farver bryder monotonien. Men husk aldrig at vælge farve ud fra egen personlig smag, men gør det derimod på baggrund af videnskabelige fakta. Man bliver faktisk roligere af farven blå. Og ja, det er sandt, at vi bliver kvikkere af farven rød. Få hjælp af en farve- og indretningsekspert!
  4. Ventilation. Det er ikke ualmindeligt, at luften indendørs indeholder hundrede gange så mange allergifremkaldende partikler som luften udendørs. Det er naturligvis et sundhedsproblem, når man tænker på, at kontoransatte i den vestlige verden tilbringer 90 % af tiden indendørs. For at forebygge allergier og sygdomme såsom astma er det vigtigt at satse på en miljømærket og kvalitetssikret indretning. Og her kan Kinnarps hjælpe dig.
  5. Privatsfære. Lydniveauet er måske det mest almindelige klagepunkt og varmeste samtaleemne ved frokostbordet på din arbejdsplads. Det er vigtigt for velværet selv at kunne bestemme, hvilken musik der spilles, og det gælder også muligheden for at kunne trække sig tilbage og udføre vigtige arbejdsopgaver i ro og mag uden hele tiden at blive afbrudt.
  6. Højdeliv. Jo højere oppe i en bygning, vi arbejder, desto bedre har vi det. Og ikke nok med det, undersøgelser viser også, at vi bliver venligere stemt over for vores kolleger. Fri udsigt har en magisk effekt på vores sind.
  7. Engagement. Tilfredse medarbejdere er både mere kreative og friskere, og derfor er det alfa og omega, at ledelsen tydeligt viser, at man investerer i indretning og miljø. Det er et positivt signal, som skaber engagement og stolthed.