Cykel med visioner

2015-06-25

Alle store projekter begynder i det små. Kinnarps kigger nærmere på den fantastiske historie om cyklen, som skal blive til et hus…

Idéen blev født på University of Arts i Wien blandt nogle studerende, som undersøgte en ny måde at bygge træhuse på.

– Der var mange byggefirmaer, som var interesserede, men eftersom huse er store og dyre at bygge, og da vi ikke var helt sikre på, om teknikken ville fungere i praksis, besluttede vi os for at teste det på nogle mindre genstande, siger Atanas Zhelev.

Sammen med sine to kolleger Martino Hutz og Mariya Korolova præsenterede han sine tanker for cykelproducenten AERO, og resultatet har været en helt revolutionerende cykel, hvor rammen er opbygget af 0,9 millimeter tynde birketræsskiver, som limes sammen.

– En cykel er virkelig den ultimative test for at se, om ens idéer fungerer. Man kan variere belastning og tyngde i al uendelighed.

Da træ er et levende materiale bliver cyklen helt selvfjedrende samtidig med, at fibrene skaber den nødvendige stabilitet, hvilket trioen vil benytte sig af nu, hvor projektet går ind i sin næste fase.

– Det her bliver en helt ny måde at kunne bygge slankere og lettere træhuse på.

Det første hus skal stå færdigt senere i år. Og hvis du ikke går i flyttetanker, kan du i det mindste køre til arbejde på den flotteste cykel.