Et rigere liv

2016-05-17

Er arbejdet sjovt og udviklende, eller er det begyndt at blive rutine? De arbejdspladser, som har de gladeste og mest tilfredse medarbejdere, har alle de fire "S'er" til fælles. Kan du gætte, hvad de står for?

S – Struktur. Ugen har 168 timer. Det er ideelt at dele dem op i tre dele: 56 timer til søvn, 56 til arbejde (hvilket inkluderer rejsetid og hjemmearbejde) og 56 til fritidsinteresser. En arbejdsplads, hvis struktur tilskynder til aktiviteter og et rigt liv ved siden af arbejdet, har afgørende betydning for medarbejdernes almene velbefindende. Livet må ikke kun være arbejde.

S – Socialt samvær. Vidste du, at socialt samvær på arbejdet oftest prioriteres højere end lønnen? Sats på fælles aktiviteter såsom at spise frokost sammen eller gåture i frokostpausen. Små ting, som med garanti vil øge trivselsfaktoren.

S – Stimulans. Alle vil lære nye ting og udvikle sig. Den arbejdsplads, som sikrer det, får de mest loyale og interesserede medarbejdere. Det er simpel psykologi: Jo mere man "får", desto mere er man villig til at "give". Mange succesfulde virksomheder lader eksempelvis medarbejderne bytte arbejdsopgaver med hinanden eller beslutter, at man ikke må have en og samme rolle i mere end to år. Løbende udviklingssamtaler er naturligvis en selvfølge.

S – Story. For at føle, at man er en del af en større sammenhæng, må man have en dybere forståelse for virksomhedens værdier, strategi og fremtidsplaner. Hvilken story har din virksomhed?

Kilde: The Happiness Equation og Inc.com.