Tilbage til garagen

2014-06-10

Få virksomheder har konstant alles øjne rettet mod sig som Google. Så når den amerikanske virksomhedsgigant anskaffer sig nye kontorer i Amsterdam, kigger vi selvfølgelig forbi og husker, hvordan det hele begyndte – i en garage!

Det lyder som en klassisk it-skrøne: Men da Larry Page og Sergey Brin startede deres foretagende, var det bogstaveligt talt fra bunden. Det første Google-kontor lå for eksempel i Susan Wojcickis garage i Menlo Park, Californien. Hvilket åbenbart var et meget kreativt miljø – efter Google gik Susan videre og startede YouTube.
Sidenhen er Google blevet en af verdens mest succesfulde virksomheder med kontorer i hele verden. Virksomhedens hovedkvarter ligger i Silicon Valley, hvor man kan benytte sig af alt lige fra volleyballbaner til 18 restauranter, tennis, spabad og svømmehal – for bare at nævne nogle af faciliteterne. Da det var på tide at renovere og udbygge kontoret i Amsterdam, blevet det besluttet at lege med historien og genskabe garagefornemmelsen fra dengang, det hele startede hjemme hos Susan Wojcicki. Hér er der graffitimalede murstensvægge, flyttekasser og gigantiske hangarlignende porte – lige nøjagtigt som det så ud dengang. I modsætning til fortiden skal det dog siges, at de anvendte materialer alle er miljøvenlige, og at alle møbler kommer fra genbrug.
Det kunne måske give inspiration til andre kontorer? Overvejer du at flytte eller renovere – så tag et kig på din historie!