Bliv en succesfuld virksomhed!

2014-03-25

Hvis personalet trives, har virksomheden større succes – det viser alle undersøgelser. Her er nogle tips til, hvordan du får glade og tilfredse medarbejdere. Nej, det har ikke noget med lønnen at gøre.

De ansatte kommer og går, og ofte kan personaleomsætningen indikere, hvordan stemningen er, og om medarbejderne trives i virksomheden. Det er ikke nogen hemmelighed, at tilfredse medarbejdere bliver længere. Det er måske ikke muligt at skabe det helt perfekte arbejdsklima, men her er nogle råd til at hjælpe det på vej.
1. Tonen på en arbejdsplads er det allervigtigste – det er ofte chefen eller ledelsen, der skaber den. Nøjagtigt som en dårlig stemning smitter, kan positiv energi også sprede sig i hele organisationen.
2. Stol på medarbejderne. Mange virksomheder har indset, at de opnår de bedste resultater, hvis de giver medarbejderne større frihed. Det skal for eksempel være muligt at arbejde hjemmefra. Der findes endda virksomheder, der ikke har nogen særlige ferieregler, men hvor man tager ferie, når "man har brug for det". Ligeledes er der heller ikke nogen regler omkring udgifter: "Brug virksomhedens penge, som var det dine egne." Det har vist sig at være særdeles effektivt.
3. Ansæt den rigtige fra begyndelsen. Det er måske ikke det nemmeste, men virksomhederne har ofte nemmere ved at nå deres mål, hvis de prioriterer virksomhedskultur frem for egentlige kvalifikationer. Hvordan passer en potentiel medarbejder socialt ind i organisationen? Hvis du undersøger dette, slipper du for irritation og misforståelser. Gruppen er vigtigere end individet. Sats i stedet for på at uddanne medarbejderne – det er den bedste investering.