Biodiesel – et bæredygtigt alternativ for Kinnarps

2014-10-21

Biodiesel – et bæredygtigt alternativ for Kinnarps

Hos Kinnarps tager vi miljøindsatsen meget alvorligt. Vi prøver altid at tilbyde produkter og serviceydelser, som giver færrest mulige miljøpåvirkninger. Derfor starter vi også et testprojekt med en lastbil, der kører på biodiesel, som et led i at gøre vores kørsel endnu mere bæredygtige.

Lastbilen, der anvendes i projektet, er en såkaldt rutelastbil. Det betyder, at lastbilen kører dagligt mellem Kinnarps' produktionssteder i Sverige. Omregnet til kilometer bliver det i alt til 170.000 km om året. Derfor er det et perfekt køretøj at følge for at kunne se virkningen af det nye brændstof, fortæller Ingemar Åberg, som er ansvarlig for befordringsmidler hos Kinnarps:
- "Lastbilen, der anvendes i projektet, tankes med rapsoliemethylester (RME). RME kan fremstilles af de fleste vegetabilske og animalske olier og fedtstoffer, som for eksempel rapsolie, solsikkeolie og endda kasseret fritureolie. Det har desuden den fordel, at det er velegnet til de svenske vinterforhold med is og kulde."
Projektet vil vare et års tid for også at kunne vurdere virkningerne på langt sigt.
 " Nu ser vi med spænding frem til at se virkningerne, samt om biodiesel kan bruges som brændstof i lastbiler, der er tilpasset til RME. Indtil videre ser alt positivt ud," siger Ingemar Åberg.