Styr på kroppen!

2016-05-30

Alle ved, at det er vigtigt at være verbal og sige de rigtige ting – men ordene mister let deres betydning, hvis du flakker med blikket og nervøst gnider dig i hænderne … Det er signaler, som vores omgivelser ubevidst opfatter og lynhurtigt danner sig et billede af, hvem du er. Her er de 10 mest almindelige kropssprogsfejl, som vi laver.

  1. At læne sig tilbage i stolen med hænderne bag nakken signalerer muligvis, at du er afslappet – men også, at du er helt uinteresseret i, hvad jeg vil sige.
  2. Alle ved, at man skal kigge den, man taler med, i øjnene, men for meget øjenkontakt kan også være helt galt og forveksles ofte med aggressivitet. Fasthold blikket i 1-2 sekunder, og sænk det derefter lidt.
  3. At lægge den ene hånd i den anden er noget, som mennesker ofte gør, når de føler sig stresset. Hold op med det, hvis du gerne vil komme igennem med dine idéer på næste møde.
  4. Hvor skal man gøre af hænderne? Vi er mange, som ubevidst og af gammel vane, stopper dem ned i bukselommerne, men det kan nemt tolkes som om, at du har noget at skjule.
  5. Plejer du at understrege det, du siger, ved at pege med hele hånden? Det er en gestikulation, som desværre plejer at stoppe yderligere samtale.
  6. En af de mest almindelige kropssprogsfejl, vi laver, er, at når vi taler, så rører vi ved næsetippen eller stryger os over hagen. Det er svært at lade være – men hvis du vil fremstå som ærlig og hæderlig, skal du holde styr på dine hænder.
  7. At nikke samstemmende under en samtale er fint, men hvis du gør det hele tiden, vil du blot fremstå som svag.
  8. Ikke alle møder er lige sjove – men du behøver jo ikke at fortælle det til resten af verden. Med andre ord skal du holde op med at sno den der hårtot mellem tommel- og pegefinger.
  9. At vikle fødderne rundt om benet på stolen, du sidder på, kan ikke anbefales – i hvert fald ikke, hvis du er over tolv år og vil give omgivelserne indtryk af, at du er en voksen person, som man kan stole på.
  10. Og ja, nogle gange er det helt fint at forstærke sine udtalelser ved hjælp af kropssprog – men vær bevidst om, at du ikke er fodbolddommer eller færdselsbetjent – gør det med små håndbevægelser!