Ryd op i rodet!

2014-06-03

Ifølge en myte håndterer genier kreativt kaos bedre end andre. Om det er sandt eller ej, vil vi ikke komme ind på. Derimod ved vi med sikkerhed, at orden og overblik vinder i længden!

Virker dette bekendt? Dit skrivebord er ét stort kaos – overalt er der aviser, kaffekrus, ledninger og papir. Det er ikke bare uoverskueligt, det skaber også en masse unødvendig stress.
"Især på en arbejdsplads med kontorlandskaber er det vigtigt, at alle tager hensyn og holder orden i dokumenter og andre ting på skrivebordet, så det fremstår pænt og ryddeligt," siger ordenskonsulenten Nina Strandberg.
Så hvad skal man gøre?
Der findes en enkel, men yderst effektiv måde at håndtere problemet på! Sortér dokumenterne efter vigtighed: Man skelner ganske enkelt mellem, hvilke dokumenter der er aktive, og hvilke der er passive. Hvilke der er brug for i øjeblikket, og hvilke der er brug for senere. De sidstnævnte kan arkiveres i ringbind og lægges væk. Der er ikke nogen grund til, at sidste års selvangivelse skal blive ved med at ligge på skrivebordet måned efter måned. Men det betyder ikke, at skrivebordet skal være klinisk og sterilt.
"En lille vase med blomster eller en pæn penneholder bryder mønstret og skaber hygge samtidig med, at det sætter et personligt præg. Grønt virker afstressende, så en potteplante er ikke nogen dårlig idé," siger Nina Strandberg.