Farvestærk satsning!

2015-12-04

Da Hildur Blad startede bloggen Fixa&dona 2006, fik indretningsverdenen en ny kompetent spiller på banen. I dag er hun en af landets førende indretningseksperter og skaber interiører til både private kunder og store designaktører som Kinnarps!

– Min første opgave for Kinnarps var at skabe en pop up-udstilling på Wetterling Gallery i forbindelse med sidste års møbelmesse. Lige nu er jeg i gang med at lave de sidste billeder inden lanceringen af både et nyt produkt og et nyt koncept, som jeg har været med til at udvikle. En stor del af mit arbejde har nemlig været den visuelle kommunikation omkring disse, at opbygge billeder til internettet og sociale medier. Jeg har også været med til at farvesætte Kinnarps' udstilling til næste års møbelmesse.

Det er netop på baggrund af sin umiskendelige farveviden, at Hildur har skabt sig et navn. Efter ti år i farvehandelsbranchen er hun blevet noget af en farvekender med temmelig mange farveuddannelser i bagagen. For hende er farven det vigtigste redskab for en indretningsekspert.

– Farve dominerer over form. Du ser farven, før du ser produktet. Så med farve kan du trylle! Du kan både fremhæve og skjule, afhængigt af hvilken farve, du bruger.

Er der nogle farver, som egner sig bedre til møbler end andre?

– Jo mindre areal du skal farvesætte, desto stærkere farve kan du vælge, uden at det bliver for meget. Alle farver fungerer i lille format, og det afgørende er, hvilke farver de kombineres med og rummets forudsætninger. Et mørkt møbel opleves tungere og optager mere plads rent visuelt. Anvend en lysere farve, hvis du ikke ønsker, at det skal opfattes som en klump.

Hvad betyder farve for dig personligt?

– Jeg elsker farve! Jeg ser livet i farve og er altid på jagt efter spændende farvekombinationer. Mine kunder kommenterer ofte på den følelse, som farven har tilført indretningen. Personligt kan jeg godt lide at skabe miljøer, som bare "er", som føles behagelige, fredfyldte og diskrete.

Hvad er din favoritfarve lige nu?

– Smudsgul. Den tilfører varme til mine ellers kølige farvekombinationer.

 

Fakta: Hildur Blad

ALDER: 35 år.

LAVER: Arbejder som creative director og indretningsekspert på Project WHY. Driver indretningsbloggen Fixa&dona på Aftonbladets indretningswebsted Myhome.se.

BOR: Tibro.

AKTUEL: Med ny farvesatsning for Kinnarps.

 

Foto: Day Fotografi / Sara Landstedt