Kreativ med kunst

2015-10-01

En af de hotteste trends på arbejdspladsen lige nu er kunstferniseringer. Ikke alene, fordi det er smukt og hyggeligt, men det udvikler også kreativiteten

Hånden på hjertet. De fleste arbejdsdage ligner hinanden meget, eller hvad synes du? Du laver nogenlunde det samme, og de problemer, der opstår, har du løst 100 gange før. Du ved, hvad du skal gøre. Men for din hjerne er det i længden en mindre katastrofe. For fortsat at udvikle sig og ikke bare "køre i sparemodus" har hjernen brug for udfordringer og nye oplevelser. Ud over træning fremhæver forskerne kunst og kultur som en effektiv måde at holde hjernen i form på. Det er også noget, som stadigt flere arbejdspladser har fået øjnene op for og forstået betydningen af. Og her er der naturligvis ikke tale om de gamle oliemalerier af bestyrelsesmedlemmer i receptionsområdet, men om levende, moderne kunst, som udfordrer dine sanser.

Et af de mere spændende eksempler på dette finder vi hos det succesfulde, engelske reklamebureau Fold7 i London. En virksomhed, der bl.a. har kunder som Carlsberg, British Airways, Disney og Nike.

Den fantastiske udstilling med flyvende Mary Poppins-figurer i receptionsområdet er lavet af den tjekkiske kunstner Michal Trpák, og den er en del af en langsigtet satsning på vandreudstillinger, som Fold7 satser på for at skabe et mere kreativt arbejdsklima.

Det er helt umuligt at få øjnene væk fra loftet. Det sætter virkelig gang i fantasien, hvilket jo også er meningen.