Design for fremgang

2015-01-20

Hvis du også gerne vil præstere bedre på arbejdspladsen, skal du satse på indretningen. Kun få ting har en så hurtig indvirkning på humøret og produktiviteten!

– Mennesker vil gerne føle, at der er behov for dem og få anerkendelse for, at der sættes pris på det arbejde, de laver. Som medarbejder bruger man meget tid på at 'aflæse' og tale om, hvilke signaler ledelsen sender ud, siger psykolog Sally Augustin, der har specialiseret sig i, hvordan miljø og design påvirker os.Vores selvopfattelse hænger ofte sammen med, hvordan det går os på arbejdet. Hvis vi sidder i et upersonligt miljø, måske midt i et larmende kontorfællesskab, hvor man hele tiden bliver forstyrret, er det svært at føle sig unik og betydningsfuld. Det har direkte indvirkning på vores arbejdsindsats. Hvis man derimod fra ledelsens side viser, at man sætter pris på sine medarbejdere ved at investere i de ansattes miljø, skaber man automatisk engagement og loyalitet. Det er desuden altid en god ide at lade medarbejderne være med til at bestemme, hvordan der skal se ud på arbejdspladsen. På den måde får man lokaler, der afspejler medarbejdernes faktiske behov.– At føle, at man bliver set, og at ledelsen lytter til en, er en anerkendelse af, at vi udfører et vigtigt stykke arbejde. Derfor betyder godt design så meget.
"Being seen and that management listens to you is an acknowledgement that what we do is important. So good design does mean a lot.