Design opbygger stolthed

2015-09-22

Design er så meget mere end et bekvemt miljø og siddevenlige kontorstole. Det afspejler også virksomhedskulturen!

Alle virksomheder leder i dag efter nøglen til, hvordan man får mere engagerede og innovative medarbejdere. En del tror tilsyneladende, at det er nok med lidt hygge, hvor man sætter et bordtennisbord op og indbyder til socialt samvær om fredagen og afholder en firmakonference én gang om året. Det er gode initiativer, men de er ofte glemt, når det atter bliver mandag. Den virkelige forandringsrejse går gennem designet. Man kan sammenligne det med at skulle til middag hos familie eller venner, hvor vi tager pænt tøj på for at føle os godt tilpas, men også for at gøre indtryk. Det er noget, som værdsættes af værtsparret. På samme måde kan et formålstjenligt design bidrage til at opbygge stolthed og skabe sammenhørighed blandt medarbejdere og kunder. I dag er det f.eks. videnskabeligt bevist, at vi mennesker bliver mere produktive, når vi er i kontakt med naturen. Men indebærer det, at alle medarbejdere har vinduesudsigt – eller står der et bordtennisbord i vejen? Hvordan kan vi tænke ud af boksen? Virksomhederne må kontinuerligt spørge sig selv, hvilken adfærd og kultur man ønsker at fremme gennem designet. Virksomheder som Amazon og Apple har indset dette for lang tid siden. Ikke mindst, hvordan man lader medarbejderne være med til at påvirke deres nærmiljø.

– Undertiden kan det være små ting, f.eks. at alle kan være med til at bestemme sin egen belysning eller temperaturen på arbejdspladsen. Hvis man føler, at man har medindflydelse, opstår der delagtighed, siger dr. Stefano Schiavon, assisterende professor i arkitektur ved UC Berkely.

Når designet har et tydeligt formål, der er inkluderende, og som alle forstår, har man taget det første skridt mod en ny og mere effektiv virksomhedskultur.

Kinnarps løsning på dette hedder Next Office – Activity Based Working, som ikke alene omfatter indretningen, men også hele miljøet og den type arbejde, som virksomheden beskæftiger sig med.