Døråbnende design

2015-08-13

Døren har altid set nogenlunde ens ud. Rektangulær og placeret midt i en væg. Perfekt, hvis man er voksen, normal af bygning og har friske ben. Man hvad nu, hvis man hverken er eller har det ene eller andet? Kinnarps kigger på den japanske designer Nendos nye dørserie og føler samhørighed med hans inkluderende design.

Siden starten af 2000'erne har Nendo eller Oki Sato, som han egentlig hedder, til stadighed formået at overraske verden ved at se på hverdagsgenstande med helt friske øjne.
Her senest under Milano-messen var det døren. Ved at forsyne den med magnetlister og hylder finder Nendo en helt ny plads til både hylder og billeder eller hvorfor ikke en lille krukke? Døren bliver en del af indretningen. Naturligvis udstyret med en integreret belysningsliste, så når det er mørkt udenfor, får du hjælp til at placere både nøgle og fødder rigtigt. Hvorfor har ingen tænkt på det før?

 

For børn kan det sommetider være umuligt bare at nå op til dørhåndtaget. Den her dør designede Nendo med tanke på børnehaver.

 

Døre plejer kun at handle om funktion – åbne og lukke. Men i Nendos verden kan døren forvandles til en smuk kunstgenstand. Så flot kan det gøres.

Hvorfor skulle en dør ikke kunne være placeret i et væghjørne?
"Navnlig kørestolsbrugere opdagede, at det blev meget nemmere med min løsning. Dertil kommer, at en dør i et hjørne helt forandrer arkitekturen i rummet og bogstaveligt talt åbner nye muligheder for indretning," siger Oki Sato.