Dreamteam

2015-05-05

Hvordan kan det være, at nogle arbejdsgrupper altid leverer bedre resultater end andre? Eller at en jury bestående af fremstående og intelligente medborgere tager forbavsende dumme beslutninger? Kinnarps har kigget nærmere på en spændende undersøgelse - hvad der giver et perfekt team!

Først og fremmest er det let at bilde sig ind, at man må have en karismatisk og dygtig leder for at få succes. Men sådan behøver det slet ikke at være. Det er heller ikke sikkert, at den mest intelligente gruppe har størst succes. Undersøgelsen, der er blevet foretaget på Massachusetts Institute of Technology, og som er blevet offentliggjort i tidsskriftet Science, påviste i stedet tre grundlæggende succesfaktorer.

1. En demokratisk orden, hvor alle kommer til orde, fungerer bedst.

2. At kunne læse ansigtsudtrykket og meget små forandringer hos de andre gruppemedlemmer er en klar fordel. Kort og godt at være lydhør overfor hinanden.

3. Til slut, jo flere kvinder desto bedre... Der blev undersøgt over 600 arbejdsgrupper, og flere kvinder i gruppen gav de allerhøjeste testresultater. 

Undersøgelsen omfattede både brainstorming og logiske analyser. Det kan være en god idé at tænke på dette, når du selv skal sammensætte dit drømmeteam. Det er ikke nødvendigvis den, der råber højest, der kommer til at bidrage mest.