ERGONOMI – FOR EN BEDRE ARBEJDSPLADS

2014-11-11

ERGONOMI – FOR EN BEDRE ARBEJDSPLADS

Ondt i nakken? Eller bare træt i øjnene? Hos Kinnarps ved vi, at mange helbredsproblemer kan forebygges med god ergonomi. Her er fem smarte tips at tænke over!

Du tænder for computeren og bliver siddende foran skærmen, indtil det er tid til at tage hjem fra arbejdet. Lyder det bekendt? Vi er flere og flere, der i princippet tilbringer vores arbejdstid på denne måde. Dette forårsager let en række helbredsproblemer, såsom ryg- og nakkesmerter, håndledssmerter og nedsat syn. Det bliver ikke et hak bedre, at når vi kommer hjem, så synker vi ned i sofaen med spillekonsollen og FIFA 15.
– 50 procent af vores ansatte har oplevet smerter eller andre fysiske gener forbundet med det omfang, de bruger computeren i, fortæller Dan Odell, ergonom hos Microsoft.
Men han fremhæver, at det faktisk er muligt at forebygge de fleste problemer. Der er da også et tankesæt, der gennemsyrer alt det, som vi gør hos Kinnarps – at skabe effektive og inspirerende arbejdspladser, der får mennesker til at have det godt. Her er fem enkle, men værdifulde tips fra Dan Odell.
1. Først og fremmest skal man aldrig undervurdere vigtigheden af en god kontorstol, der giver god støtte til lænden. Glem aldrig denne investering. Stolen skal være forsynet med alle indstillingsmuligheder, så du kan variere, hvordan du sidder. Så får man god ergonomi.
2. Placér altid computerskærmen således, at du har hele kroppen vendt mod den. Hvis du gang på gang skal vride nakken, opstår der en unødig belastning. Sørg også for, at den befinder sig i en passende højde og på en bekvem afstand i en god vinkel.
3. Taler du meget i telefon? Anskaf dig et headset.
4. Hvis du anvender en computermus, skal du sørge for at holde håndleddet så lige som muligt. Det er underarmen, der skal bevæges, ikke håndleddet.
5. Til sidst: Rejs dig fra stolen, og bevæg dig. Vi ved, hvor let det er at blive opslugt af arbejdet. Tag mange korte pauser. Sid aldrig for længe på det samme sted. Variation er det allervigtigste for at have det godt. Et led i dette er at skaffe dig et skrivebord, der kan hæves og sænkes. Det kommer til at spare dig for en masse besvær.