Svævende kunst

2015-09-17

Hvad er det, der gør, at visse miljøer er som usynlige for os, mens andre brænder sig fast på nethinden? Den franske kunstner Charles Pétillon har lavet en række bemærkelsesværdige og spændende udstillinger over dette tema. Er du i London i september, er det et must at se den seneste af disse, hvor han har ladet 100.000 balloner flyve til vejrs i Covent Garden.

– Det spiller ingen rolle, hvor smukt et sted er, for hvis vi har set det tilstrækkeligt mange gange, vil øjet efter et stykke tid stoppe med at se. Det er sådan noget, der fascinerer mig, siger Charles Pétillon.

Men at "Heartbeat", som værket hedder, bare skulle handle om ”dekoration” eller en helt særlig indretningsdetalje, afviser han på det kraftigste. Han ønsker, at folk skal stoppe op og fundere over, hvad miljøet virkelig betyder, og gerne i et historisk perspektiv. Kunsten bliver en øjenåbner.

– Da Covent Garden blev bygget i 1552, ændrede det hele bybilledet. Alligevel har de fleste mennesker, som kommer hertil, ingen anelse om det her steds betydning som en levende markedsplads igennem århundreder. Mange af mine værker handler om sådanne glemte minder, at stille spørgsmål til de besøgende, som selv får mulighed for at lære historien at kende.

Den svævende ballonskulptur er hele 50 meter lang og blinker i suggestive, pulserende signaler over de besøgende – heraf navnet "Heartbeat".

Udstillingen varer til og med den 27. september.