Bliv bedre til at fokusere!

2014-12-04

Bliv bedre til at fokusere!

Hvor tit sker det ikke, at tankerne vandrer bort, når vi sidder foran computeren? I stedet for at fokusere på den rapport, der skal være klar, så får man pludseligt hovedet fuldt af børnenes lektier, middagsplaner og årets ferierejsemål. Det er menneskeligt, det sker for os alle.

Men ville det så ikke være fantastisk at have et teknisk hjælpemiddel, der skaffer anderledes tanker af vejen og samtidigt forbedrer koncentrationsevnen? Dette er ikke en science-fiction-film. Nu findes der sådan et værktøj. Melon ligner en mellemting mellem et hår- og pandebånd, men så er der heller ikke flere ligheder. Sensorer i båndet aflæser dine hjernebølger. Melon er via bluetooth forbundet til din computer eller mobiltelefon. Så snart du bliver distraheret, vises der et forskelligt mønster, som straks tiltrækker din opmærksomhed. Inden årsskiftet vil Melon komme på markedet, men båndet er allerede blevet testet med stor succes af en række virksomheder.
– Ved at forstå hvordan hjernen fungerer i forskellige situationer, er det let at udvikle nye og bedre arbejdsvaner med Melon. Du kan ganske enkelt skabe smartere rutiner og blive mere effektiv, siger grundlæggeren Arye Barnehama.