Franske blomster og bier

2015-06-23

Hos Kinnarps i Frankrig er man eksperter i blomster og bier. Ja, altså blomster og bier i bogstaveligste forstand. Når kunderne besøger Kinnarps' kontor uden for Paris, får de ikke kun en oplevelse i form af Kinnarps' smarte indretningsløsninger, de får også en grøn oplevelse. Og en krukke honning!

Kinnarps' økonomidirektør i Frankrig, Stéphane Fouillard, overvejede for fire år siden, hvad man skulle gøre med det store græsområde ude foran kontoret. Det var uden tvivl et flot syn med det grønne græs, men det kostede penge at vedligeholde det, og det havde i bund og grund ingen større funktion.

Stéphane Fouillard ville i stedet skabe et brugbart grønt område – et område, hvor mennesker og natur kunne vokse. Efter at Stéphane Fouillard havde været i kontakt med forskellige virksomheder, faldt valget til sidst på en virksomhed, som var lige efter hans hoved. Et koncept, der indebar minimal vedligeholdelse, en økologisk håndtering af det grønne område uden kemikalier og et reduceret vandforbrug.

"Derudover foreslog de, at vi for at fremme den biologiske mangfoldighed skulle åbne et insekthotel og anbringe bistader deri," siger Stéphane Fouillard.

Som sagt så gjort, og midt i den smukke blomstereng står nu tre bistader. Blandt alle de positive bi(!)effekter, som det nye grønne område har medført, så er det et produkt, der er blevet ekstra værdsat.

"Ja, alle medarbejdere får hver dag en krukke honning af egen produktion. Derudover får de kunder, der besøger os, en krukke nyslynget Kinnarps-honning.

Satsningen er i overensstemmelse med Kinnarps' bæredygtighedsarbejde, der indebærer fremme af biologisk mangfoldighed, ingen kemikalier og mindre vandforbrug – alt sammen til lave omkostninger. Derudover er det en spændende oplevelse at være med og se på, når Kinnarps' biavler indsamler honning fra bistaderne.

"Jeg er ekstremt glad for, at vi satsede på det her. Alle i virksomheden er stolte over vores grønne område," afslutter Stéphane Fouillard.