Fransk mobilforbud

2014-10-09

Hvordan kan man få medarbejderne til at lytte og være mere opmærksomme til møder? Gør som den franske præsident François Hollande – han har forbudt mobiltelefonerne!


I er inde i en afgørende fase af en vigtig diskussion, da en af dine medarbejderes telefon pludseligt ringer. Uden at tænke over det svarer medarbejderen.
Det lyder sikkert bekendt!
På trods af at du bliver irriteret og hele mødet afbrydes, indtil samtalen er forbi, er der sjældent nogen rundt om konferencebordet, der reagerer eller irettesætter den pågældende medarbejder. For vi ved jo alle, at næste gang kan det være vores egen telefon, der er ringer i bukselommen. Eller tænk på alle de gange, du selv har siddet fraværende og brugt et møde på at besvare dagens e-mails og bagefter slet ikke har vidst, hvad der egentligt blev snakket om eller besluttet. Men hvad værre er: Vores mobilvaner er blevet en distraktion, der ikke kun forstyrrer os selv, men også alle andre i vores omgivelser. En, der én gang for alle er blevet træt af dette, er den franske præsident François Hollande, som har forbudt sine regeringsmedlemmer at tage telefoner med til regeringsmøder – de skal lægges uden for rummet.
"Præsidenten har taget denne beslutning for at holde fokus 100 % på det, der siges til møderne," siger regeringens talsperson Stéphane Le Foll.