Fransk eventyrverden

2014-09-25

Fransk eventyrverden

Hvordan ville Jules Verne have indrettet sin yndlingsrestaurant? Det nye, populære spisested Le Pain Francais Bistro i Gøteborg tager vejret fra os.

Når der ligger restauranter på så godt som hvert gadehjørne, hvordan kan man så udskille sig for at lokke gæsterne til? Det svenske arkitekt- og indretningsbureau Stylt Trampoli er kendt for at skabe de mest magiske eventyrverdener. I Sankt Petersborg har de for eksempel bygget et hotel med inspiration fra Dostojevskijs Forbrydelse og straf, mens de i Stockholm har skabt et spisestedskoncept baseret på de glade 1920'ere.

En endnu mere overvældende tidsrejse er den, som Stylt Tampoli har skabt med Le Pain Francais Bistro i Gøteborg på den svenske vestkyst. Her har gæsterne mulighed for at opdage La Belle Époque, som tæller årene fra midten af 1800-tallet og frem til 1. verdenskrig. Det var en tidsalder, hvor maskinen blev menneskets bedste ven. Jules Verne sendte Phileas Fogg ud på en jordomrejse, og Gustav Eiffel begyndte at planlægge bygningen af verdens højeste tårn.

Der var eventyrlyst, rejser i luftballon og fremtidsoptimisme – en perfekt inspiration for Stylt Trampoli. Restauranten Le Pain Francais Bistro har fire etager, og man får følelsen af at træde ind i Alice i eventyrland med forvrængede og overdimensionerede møbler og miljøer, der når hele vejen op til tagterrassen med de parisiske lygtepæle. Det er ren magi! Og et godt eksempel på, at når det kommer til indretning, er det kun fantasien, der sætter grænser.