Gab!

2016-06-17

Dårlig samvittighed over at sove længe? Drop det. Søvn er også arbejde – og helt nødvendig for, at vi skal kunne levere et optimalt stykke arbejde.

Vi er alle stødt på arbejdshestene, der arbejder hele tiden, og som oven i købet praler med, at de kun behøver fire timers søvn hver nat. "Det er kun mine konkurrenter, som sover", hører man dem ofte sige. Og ja, det er videnskabeligt bevist, at der faktisk er enkelte af os, som kan klare sig med få timers søvn. Men det er kun 1-2 procent af befolkningen, så for alle os andre gælder det om at holde vores sengetider. Én enkelt nat med dårlig søvn kan nemlig reducere produktiviteten med helt op til 40 procent. Så ligesom vi går i motionscentret eller tager en løbetur, er det nødvendigt at passe på hjernen for at fungere godt. Det lyder som en selvfølge, men hvor ofte glemmer vi ikke alt om det og sidder i stedet bøjet over computeren til langt ud på natten?

En, der bogstavelig talt er blevet træt af dette, er iværksætteren og mediedronningen Arianna Huffington. I sin nye bog The Sleep Revolution gør hun oprør mod hele den flittighedskultur, som hun mener har givet os stadigt dårlige sovevaner med piller og vækkeure, der ringer tidligt om morgenen.

Hun har naturligvis fået indrettet et soverum til sig selv og personalet på sin avis Huffington Post.

The Sleep Revolution – den bedste godnatlæsning!