Hold sammen på kontoret!

2014-06-12

De ældre generationer bliver på arbejdsmarkedet i længere tid, mens de yngre medarbejdere udnytter situationen på en helt anden måde end tidligere. Det kan føre til irritation ved kaffeautomaten på kontoret. Men det er dog muligt at undgå dette.

Tidligere var det normalt, at det var de ældre medarbejdere, der takket være deres erfaring vidste mest. Sådan er det ikke nødvendigvis længere, hvilket selvfølgelig hænger sammen med den hurtige teknologiske udvikling. De unge medarbejdere stormer ind på kontorerne fulde af selvtillid, ny viden og ambitioner og er parate til at udfordre de gamle strukturer. Det kan skabe gnidninger på selv den roligste arbejdsplads. Ifølge de amerikanske forfattere David Maxfield og Joseph Grenny er det dem, der er født i 1940'erne og 1980'erne, der kommer dårligst ud af det med hinanden. Men der findes en måde at udligne forskellene mellem generationerne på. Og som altid i kampens hede så gælder det om at huske på de grundlæggende værdier og ikke lade sig rive med af følelserne. Derfor kan det være en god idé at holde sig til 30-sekunders reglen:
"Når man kritiserer nogen, især hvis det drejer sig om en kollega, der har mindre indflydelse og erfaring end en selv, skal man aldrig gøre det i mere end 30 sekunder. Derefter skal man trække vejret og lade den anden svare," siger David Maxfield.
Her er der nogle flere gode råd:
– Hold dig til fakta, og undgå forudfattede meninger om for eksempel alder. Det er ikke alle, der er født i 1940'erne, der har de samme værdier, og det samme gælder for dem, der er født i 1980'erne.
– Så snart du anvender fakta, skal du huske at nævne din kilde og fortælle, hvor du har læst eller hørt det.
– Og allervigtigst. Det kan være besværligt at drøfte et problem med en medarbejder, men der er ikke nogen vej udenom. Ellers bliver det bare værre med tiden.