De går deres egne veje

2015-09-08

Hvordan kan man tiltrække unge, begavede medarbejdere i fremtiden? Før var det nok med en god løn, en fin firmabil og fede frynsegoder. Men generation Z, født i 90'erne, har helt andre krav og forventninger til livet – og til jobbet!

Se denne unikke jobundersøgelse (Way to Work) fra Adecco Staffing i USA. Her er fem fakta om generation Z, som alle virksomheder bør kende til.

  1. 83 % synes, at det er passende at blive tre år i et job, og så er det tid til at komme videre. Et guldur betyder ingenting for generation Z.
  2. 36 % mener, at udvikling og et job med karrieremuligheder er langt vigtigere end en fed løn.
  3. 32 % ønsker at finde drømmejobbet inden for ti år, efter at de har begivet sig ud på arbejdsmarkedet. De er villige til at prøve sig frem.
  4. 19 % synes, det er vigtigt at være fastansat. Men resten bekymrer sig mindre om tryghed og fast indkomst.
  5. 6 % angiver, at lønnen er en afgørende årsag til at tage et job. De andre 94 % prioriterer andre ting. Højt oppe på listen finder man virksomheder med stærke varemærker og en klar bæredygtig profil og miljøprofil.

Hos Kinnarps har vi tidligere gjort opmærksom på, at generationerne er forskellige, blandt andet i vores årlige Trendrapport. Læs mere på www.kinnarps.com/trend