Et grønnere liv

2015-01-13

Kan du gøre mere for miljøet? Nu kan du snart tjekke dig selv, dine arbejdskammerater – og endda følge med i, hvordan hele virksomheden opfører sig.

Hvor stort et CO2 -udslip gør du dig skyldig i, når du pendler til og fra arbejdspladsen? Og har du tænkt over, hvilke energi- og vandmængder du bruger på arbejdet?

LEED (Leadership in Energy and Enviromental Design) er et internationalt anerkendt system udviklet til miljøcertificering af bygninger. Nu er organisationen, der står bag dette system, på vej med et usædvanligt opfindsomt, teknisk hjælpemiddel (LEED Dynamic Plaque), som måler, hvor meget hver enkelt medarbejder i en virksomhed påvirker miljøet. Det kommer også til at omfatte en smart software, der kommer med forslag til miljøforbedringer i hverdagen, på grundlag af hvordan der ser ud i din virksomhed. Er det for eksempel nødvendigt, at alle pendler til kontoret hver eneste dag – eller kan nogen måske arbejde hjemmefra? Eller hvordan har I det egentlig med genbrug? En sjov bonus er, at hjælpemidlet endda udregner – ud fra svarene i en spørgeskemaundersøgelse – hvor lykkelige vi er på vores arbejdsplads…