En grønnere verden

2015-10-22

Hvad har Stockholm i Sverige til fælles med Addis Abeba i Etiopien? Det er to byer, som inden for nogle år vil have erstattet fossile brændsler med vedvarende energikilder.

Faktum er, at hele 96 byer rundt omkring i verden planlægger at have en energiforsyning i 2050, der er baseret på grøn el. I betragtning af at verdens byer tegner sig for 75 procent af den globale CO2-udledning, er det et lille håb midt i alle de dystre alarmrapporter om klimaforandringer. Nogle steder er faktisk allerede helt selvforsynende med grøn energi, f.eks. den lille danske ø Samsø og El Hierro på De Kanariske Øer. Men som altid handler det om penge. Vidste du eksempelvis, at man i USA vil investere 57 mia. dollars i infrastrukturen inden 2030. En hundrededel af dette beløb ville være nok til at forsyne ca. 50 amerikanske byer med grøn energi.

Det går langsomt, men det går fremad. Og her er alle bidrag vigtige. I Kinnarps er vi stolte over, at vi tager ansvar for hele processen. Fra råvarer til hvordan vi designer og anvender produkter af rene materialer – "Making life better at work". Vi ved, at en bæredygtig virksomhed er godt både for verden og for forretningen. Og trivsel på arbejdet sætter gang i en kædereaktion af positive hændelser.