Tillykke med de 20 år!

2014-11-20

Tillykke med de 20 år!

Vi løfter på hatten og hylder en rigtig Kinnarps-klassiker – kontorstolen 6000/8000 forlader teenagealderen og fylder 20 år! Arne Ekbom, konstruktør hos Kinnarps, fortæller om virksomhedens hidtil største salgssucces.

Da kontorstolen 6000 blev lanceret i 1994, vakte den stor interesse hos kontoransatte i hele verden. Den indebar en siddevenlig revolution for alle smertende rygge og dårlige hofter. Men hvad er ligeså fantastisk er, at succeshistorien fortsætter efter hele to årtier. Til dags dato er den, sammen med den beslægtede kontorstol 8000,  blevet solgt i mere end 2 millioner eksemplarer. Hvad er hemmeligheden bag denne forbavsende popularitet?
Vi spurgte Arne Ekbom, som var projektleder og ansvarlig for konstruktionsarbejdet.
– Før i tiden troede man, at komfort kun handlede om polstring. Nu ved man bedre. En god kontorstol kan bidrage til, at kroppen ikke føler nogen træthed, når man sidder. I dag betyder god ergonomi, at man skal have mulighed for at vippe, læne sig frem og tilbage, så kroppen ikke sidder fast i en låst position.

Løsningen bygger på et såkaldt free float-system. Når man læner sig bagover, øges vinklen mellem ben og ryg, når man læner sig fremad, bevæger sædet sig uafhængigt af ryggen. Som om stoleryggen og sædet lever deres helt eget liv. Modstandsdygtigheden tilpasses selvfølgelig efter kropsvægten, og stolen kan også låses i en valgfri position og vinkel.
- Vi var de første, der tilbød denne slags bevægelsesmønster, der faktisk muliggør stille "motionering" i siddende stilling, hvilket er meget mere skånsomt for kroppen, siger Arne Ekbom.

I løbet af årene er stolen blevet opdateret flere gange, for eksempel har fodkrydset og armlænet fået et nyt design, men grundkonstruktionen er stadig den samme. Da stolen kom på markedet, blev den i løbet af kort tid til en markedsleder, og stadig i dag er 6000/8000 et populært førstevalg til den personlige arbejdsplads. En dag som i dag vipper vi lidt mere på stolen og ønsker stort tillykke med fødselsdagen!