Nyskabende arkitektur

2015-10-13

Når byggebudgettet ikke er stort, må man sætte sin lid til fantasien. Måske det her er et billede af, hvordan fremtidens arbejdsplads kan se ud?

 

Vi forestiller os normalt kontorbygninger som nogle flade kasser – både i længden og i højden. Ret kedelig arkitektur, hvis man skal være helt ærlig. Det ville den engelske arkitekt James Whitaker forsøge at ændre, da han fik til opgave at tegne et nyt kontorhus til et reklamebureau i den lille tyske by Hechingen. Problemet var bare, at budgettet var meget begrænset. Løsningen blev lige så overraskende som genial: Skibscontainere stablet oven på hinanden.

"Jeg blev inspireret af, hvordan atommodeller i et laboratorium er sammenkædet. Så kiggede jeg nærmere på et slot fra 1800-tallet, der ligger i nærheden. Jeg kunne godt lide de stejle facader og tænkte, at hvis jeg kombinerede disse to billeder, så ville det blive interessant arkitektur."

Desværre for James Whitaker gik reklamebureauet konkurs, netop som det første spadestik skulle tages. Men billederne, som er renderinger, har spredt sig til hele verden, og nu håber James Whitaker, at han har skabt interesse for sin nyskabende containerløsning, der er skånsom for både miljøet og for tegnebogen.