Er musik på arbejdet altid godt?

2016-09-20

Tilhører du dem, som siger, at du altid arbejder bedre med musik? Det kan være rigtigt. Men inden du tager hovedtelefonerne på og trykker på play-knappen, så læs dette!

Hvis du skal lære noget nyt eller læse en kompliceret tekst, så er det faktisk bedst, hvis der er helt stille omkring dig. Hjernen er ganske enkelt ikke særlig dygtig til at multitaske og kan ikke klare at afkode flere forskellige signaler samtidigt. Selv om det er din absolutte favoritsang – så sluk for den!

Hvis du derimod er i gang med noget, som du har styr på og har gjort før, så viser undersøgelser, at vi har tendens til at arbejde både hurtigere og med større energi. Et andet tilfælde, hvor det er godt med musik, er, hvis der er støj og larm på arbejdspladsen. Selv om vi forsøger, kan vi ganske enkelt ikke lade være med at lytte til telefonsamtaler og højrøstede kolleger. Hjernen fortsætter med at tage imod informationer, hvilket betyder, at du bliver ufokuseret og stresset. Så er det helt sikkert tid til at finde hovedtelefonerne frem.