Tiden er af lave

2015-10-28

Tanken med den nye, smarte teknologi var, at den skulle aflaste os – i stedet arbejder vi flere timer end nogensinde før. Hvorfor er det blevet sådan, og hvordan finder vi en bedre balance mellem arbejde og fritid?

Tidligere var det sådan, at hvis man ville have fat i nogen efter kontortid, så ringede man til personens privatnummer. Hvis der var optaget eller ingen svarede, så måtte man vente indtil næste morgen, hvor man mødtes igen. I dag sætter mange en ære i at besvare alle e-mails med det samme. Stort eller småt eller tidspunktet på døgnet spiller ingen rolle. Multitasking er blevet vor tids lysende ledestjerne, men det har også medført, at vi nu har en kultur, hvor arbejdet er nærværende i alt, hvad vi foretager os. Hvilket naturligvis er ødelæggende i længden og næppe fremmer idéen om et bæredygtigt samfund. I dag taler forskerne om, at vi skal revurdere vores forhold til tid. At arbejde mange timer er ingen garanti for succes, men derimod en garanti for stress og udbrændthed. I stedet skal vi spørge os selv, hvordan vi disponerer døgnets timer. Så hånden på hjertet:

• Hvor mange langtrukne møder ville ikke kunne erstattes af en e-mail eller en hurtig afstemning via telefon?

• Arbejder du mange timer for at gøre indtryk på andre, for at få dem til at synes, at du er pligtopfyldende og dygtig?

• Hvordan kan det være, at der er nogen, som når så meget mere end andre?

Det vigtige er ikke antallet af timer, der bruges på et projekt, men derimod resultatet. I den kreative ånd har vi hos Kinnarps skabt et aktivitetsbaseret arbejdsmiljø, som hedder Next Office – ABW. En fleksibel og effektiv helhedsløsning til din arbejdsplads, som sparer både tid og energi for dig og dine medarbejdere. Du kan læse mere om det her!

Kinnarps' udstillingslokale i Clerkenwell i London er et godt eksempel på fremtidens arbejdsplads og bygger på de tre C'er: Collaboration, concentration og contemplation (samarbejde, fokusering og eftertanke).