Venlighed lønner sig!

2015-09-15

Vi har alle oplevet små, ondskabsfulde bemærkninger på arbejdspladsen. Få ting kan dræne en så meget for energi. Desuden smitter det og kan ødelægge en hel virksomhedskultur. Så træk vejret dybt, tæl til tre og tænk over, hvad du siger!

– Når vi mennesker føler os angrebet, fungerer hjernen således, at den vil svare igen med samme mønt. Et enkelt flygtigt ord, som måske egentlig ikke var ment så slemt, kan derfor vokse sig helt ud af proportioner, siger Trevor Foulk, der er adfærdsforsker ved University of Florida.

Det her handler altså ikke om pludseligt opståede skænderier og aggressive vredesudbrud, men om de der unødvendige og irriterende bemærkninger, som vi undertiden gør os skyldige i, ofte når vi er stressede og en deadline nærmer sig. De der gange, hvor man efterfølgende ville ønske, at man bare havde holdt sin mund. 

Foulks forskning viser i øvrigt noget vældigt interessant, nemlig at du ikke engang behøver være den, der bliver direkte ramt, for at blive berørt heraf. Hvis der i virksomhedskulturen findes en intern jargon, hvor man møder andre med små, ondskabsfulde morsomheder, ligger det lige for, at du selv tillægger dig den samme kedelige omgangstone. Noget, som går ud over kolleger og medarbejdere, men faktisk også kunderne.

– Med en sådan kultur bliver det til sidst svært at skelne mellem, om bemærkningen er ærligt ment eller bare ironisk sarkasme. Folk bliver usikre og bange for at sige, hvad de egentlig mener, hvilket påvirker både arbejdsglæde og kreativitet, tilføjer Trevor Foulk.

Så på samme måde som det er vigtigt med en designet og velfungerende arbejdsplads, skal man som virksomhed også sørge for at skabe et godt socialt miljø. En rejse, som starter med den måde, som vi tiltaler hinanden på. Noget, som alle virksomheder burde have en nøje defineret politik for. Venlighed og generøsitet er ikke bare en selvfølgelighed, det lønner sig også. Ord kan ødelægge – eller bygge op.