Kinnarps i unikt arkitektsamarbejde

2016-09-16

Hvilke farver og materialer bliver dominerende på vores arbejdspladser i de kommende år? For at finde frem til det har Kinnarps i løbet af 2016 arrangeret workshops med nogle af Sveriges og Europas førende arkitekter og indretningseksperter. I starten af september var der "grand finale" i Kinnarps' eget designcenter i smålandske Skillingaryd, Sverige.

– Jeg og mit team plejer at opdatere materialevalgene og farvepaletten hvert tredje år, beretter Christina Wiklund, som er ansvarlig for Kinnarps Colour Studio. Denne gang besluttede vi os for allerede tidligt i processen at inddrage arkitekter og indretningseksperter og lytte til deres ønsker med hensyn til farver og materialer.

Til den allerførste workshop i foråret havde Christina ladet 200 stole iklæde forskellige tekstiler, som de indbudte arkitekter, indretningseksperter og sælgere kunne vælge mellem. For hver workshop er der blevet færre og færre stole.

– Det interessante er, hvor ens vores smag er på tværs af landegrænserne, når det handler om farver, stof og materialer. Det føles virkelig som om, at der har været en kreativ linje i vores trendspotting.

Til finalen og den afgørende workshop i Skillingaryd havde Christina inviteret arkitekter fra bureauerne Tengbom (Linn Sylvan), Wingårdhs (Sara Helder), Krok & Tjäder (Hanna Bohlin), Semrén & Månsson (Christofer Kihlberg), White (Ingrid Ehrnebo), Howl Designstudio (Jens O Johansson) samt indretningseksperten Hildur Blad.

– Det blev en fantastisk dag. Af de oprindelige 200 stole var der nu 30 stole tilbage, alle iklædt forskellige tekstiler, og de blev præsenteret som i en modeopvisning, inden det var tid til at foretage de endelige valg, siger Christina Wiklund.

Med arkitekternes hjælp fortsætter Kinnarps sin succesrige satsning på farve, hvilket er noget, man faktisk allerede kan registrere i en volumenøgning. Christina bruger stolen Chip som eksempel. Efter man indførte syv accentfarver, er den blevet en rigtig bestseller.

– Det er ekstremt vigtigt, at man også har adgang til alle farver, når man laver en indretning; hele vejen fra de mørkeste til de lyseste og herimellem alle accentfarver. Jeg plejer at sige, at i et rum skal man kunne "skrue op og ned for farverne".

Så hvornår får vi resultatet at se af årets workshops og finalen i Skillingaryd?

– Indtil videre er det hemmeligt, men jeg kan afsløre så meget, at der bliver flotte laminatfarver, et helt nyt stofkoncept, og den store bobler bliver vores egebejdsede finish i en helt ny udgave, hvilket også er vores styrke hos Kinnarps. De input, vi har fået i forbindelse med samarbejdet med arkitekter og indretningseksperter, har været helt uvurderlige, og jeg glæder mig til at præsentere dette i løbet af 2017.

Fodnote. På årets tidligere workshops bemærkede man bl.a. følgende bureauer og deltagere: Spectrum (Marie Oscarson), Note (Sanna Wåhlin), I-Design (Nils Löventorn), Propeller (Olle Gyllang) og (Brodbeck design) Stefan Brodbeck. Desuden Materia Group samt repræsentanter for Kinnarps' otte egne fokuslande.