Kinnarps slukker for lyset

2015-03-26

Som en del af Kinnarps' tiltag inden for miljø og bæredygtighed, "The Better Effect", vil vi deltage i begivenheden "Earth Hour" den 28. marts. Fra kl. 20.30 og en time frem vil der blive slukket for alt lys, der kan slukkes for, på vores anlæg i Sverige og Tyskland.

"Hos Kinnarps mener vi, at klimaet er et af vor tids vigtigste miljøproblemer. Vi vil derfor gerne deltage i begivenheden for at vise, at vi tager klimaforandringerne alvorligt, og at vi sammen med millioner af andre verden over vil sætte fokus på problemet," fortæller Johanna Ljunggren, der er ansvarlig for økomærkning hos Kinnarps.

Som Europas største leverandør af kontorløsninger ønsker Kinnarps at vise vejen for, hvordan man kan arbejde hen imod en mere bæredygtig udvikling. Som en del af vores langsigtede indsats støtter og deltager vi i verdens største klimabegivenhed: Earth Hour. 

"Klodens klima er under forandring, og verdens gennemsnitstemperatur vil stige endnu mere, hvis udledningen af drivhusgasser ikke reduceres. Earth Hour er en måde, hvorpå vi kan vise beslutningstagerne, at vi er mange, der er bekymrede, og som gerne vil have et samfund, der er mere klimasmart, globalt såvel som lokalt," siger Johanna Ljunggren.

Verdensnaturfonden, som organiserer arrangementet, anslår, at omkring 2 mia. mennesker verden over vil slukke lyset på lørdag. Dette års tema er baseret på spørgsmål vedrørende transport, kødproduktion, bolig og økonomi, og hvordan alle fire punkter påvirker vores planet. Det er 7. år i træk, at Kinnarps deltager i begivenheden, selvom Kinnarps naturligvis altid tager højde for miljøet.

"Det nytter ikke noget bare at slukke for lyset i en time hvert år. Vi er også nødt til at se på, hvordan vi i det hele taget driver virksomhed. Det er det, vi gør resten af året, der betyder noget. Vi vurderer løbende, hvordan vi kan reducere vores energiforbrug og blive mere effektive, så vi kan begrænse vores indvirkning på klimaet. For eksempel kører den lastbil, der foretager de fleste køreture mellem fabrikkerne i Sverige, på biodiesel. Det nedsætter udledningen af CO2 fra fossilt brændstof og dermed også indvirkningen på klimaet," forklarer Johanna Ljunggren.