GODT MED FARVER!

2015-12-17

Kinnarps skal være mere farvestærk! Snart lanceres der yderligere syv spændende farver. Vi tog en snak med Christina Wiklund, produktchef for stoffer og materialer hos Kinnarps og ansvarlig for tekstil- og materialekollektionen Kinnarps Colour Studio.

Fortæl om Kinnarps' nye farvesatsning!

"2016 er første gang, vi lancerer farver på alle materialer såsom træ, metal, plast og naturligvis stof. Du skal kunne ”dyppe” et helt møbel i én og samme farve. Dette betyder et sortiment, som harmonerer med alle materialetyper."

Hvilke farver har domineret historisk set?

"Marineblå, sort, grå og rød har været tilbagevendende farver. Men siden 2010, hvor jeg tog en masse nye stoffer og stærke farver ind i sortimentet, har vi kunnet tilbyde et meget bredere sortiment, så trenden begynder at ændre sig. Vi ser stærke farver såsom orange, grøn, ceriserød, lilla og gul. Det viser, at kunderne tør vælge og satse på farver!"

Hvis du ser tilbage, hvilke farver slog så ikke an?

"Alle farver har deres perioder. Når en farve begynder at dale i popularitet, tager vi den ud og erstatter den med en trendfarve! Vi holder os opdateret."

Hvordan vælger du?

"Ved at spotte trends! Jeg deltager i en masse messer og trendseminarer, f.eks. med Li Edelkoort, som er den helt store trendguru i verden lige nu. Jeg følger også modehuse såsom Louis Vuitton, Ralph Lauren og Chanel. Jeg lever med trends døgnet rundt!"

Hvilken trend inspirerer dig allermest?

"Jeg kigger meget på folklore i forskellige kulturer, hvor de stærke farver dominerer."

Hvad mener du om farvepsykologi?

"Det er super interessant og noget, som vi arbejder meget med hos Kinnarps, nemlig hvordan farver påvirker os."