Lucas fornemmelse for lys

2015-10-08

Få har så godt et øje for design som den italienske mesterdesigner Luca Nichetto. Hans nye lampeserie, Alphabeta, er lige så smuk, som den er overraskende. Og den er også en udfordring for alle matematikgenier og puslespilsbyggere.

– I oldtidens Grækenland og Ægypten havde menneskerne et meget specielt forhold til alfabetet. Når man skrev, tilføjede man selv en lille krølle på hvert bogstav som et lille personligt kunstværk. Det gav mig inspiration til at designe en serie lamper, der alle får et unikt udseende, alt efter hvordan de sættes sammen, fortæller Luca Nichetto.

De 24 lampeskærme i Alphabeta-serien kan ifølge angivelserne give 10 milliarder forskellige kombinationsmuligheder. Sig farvel til indretningskonformismen! Nu kan du få nøjagtigt den farve, form og sammensætning, som du selv ønsker for din belysning.

Alphabeta er udarbejdet for Hem, et nyt skandinavisk møbelmærke med distribution i mere end 50 lande. Samarbejdet med Luca har den naturlige forklaring, at han siden 2003 har haft et studie i både Stockholm og Venedig.

– Jeg mødte en svensk pige, så det var kærligheden, der bragte mig til Sverige. Arbejdsmæssigt har det været fantastisk at få mulighed for at tage udgangspunkt i to markeder. I Italien taler man ofte om følelser, når det handler om design, mens man i Sverige fokuserer mere på funktionalitet og ingeniørkunst. For mig er det et perfekt match.

Det er noget, som Kinnarps også er opmærksom på. I de seneste år har vi haft flere succesfulde samarbejder med Luca, og i disse dage blev det også klart, at han skal designe Kinnarps' udstillingsplads på Stockholm Furniture Fair i februar måned. Du kan snart læse mere om dette på News & Stories.