Mødestedet Stockholm

2014-07-09

Tres af Europas førende arkitekter kom til Stockholm for at kigge på design – og fejre den svenske midsommerfest

Midsommer er sikkert den mest afslappende højtid i Sverige. At mødes med venner og familie, få noget god mad og danse rundt om majstangen pyntet med blomster kan have en mirakuløs virkning på selv de mest reserverede personer. Kan du forestille dig et bedre tidspunkt til at møde mennesker fra andre lande? Fjorten af Sveriges stærkeste designmærker – deriblandt Kinnarps' varemærker Materia, NC Nordic Care og Skandiform – syntes, at det var en fremragende anledning til at slå sig sammen og indbyde deltagerne til et enestående fællesmøde og arrangere en svensk midsommerdesignweekend.
“I år var det anden gang, vi holdt dette arrangement. Tres af Europas førende arkitekter fra Tyskland, Holland og England kom til Stockholm i løbet af midsommerugen", siger projektlederen Anders Wisth.
Hvad gik det egentligt ud på?
"Arkitekterne havde mulighed for at besøge firmaernes showrooms, nogenlunde som ved speed dating. En fantastisk mulighed for at præsentere firmaerne og deres produkter."
Hvad stod der ellers på programmet?
“Vi besøgte Det kongelige Slot, og Stockholms tidligere komunearkitekt Per Kallstenius holdt en meget værdsat tale om byen ud fra et arkitektonisk synspunkt.”
Men der var sikkert også tid til at fejre midsommeren lidt?
“Ja, selvfølgelig var der det. Det lykkedes for os at komme med på en tur i Stockholms øhav, og vi fik klassisk svensk midsommermad med sild og snaps.”