At mingle skaber succes

2014-12-18

At mingle skaber succes

Hvordan skaber man en større omsætning og mere velvære? Hemmeligheden er at lade medarbejderne i en virksomhed mødes på tværs af afdelingerne. Så opstår der magi!

Samsung, Yahoo, Facebook, Google… Det er nogle af verdens største virksomheder, som har til fælles, at de alle er i gang med at bygge nye hovedkontorer, der alle bygger på det samme tankesæt: Man ønsker at skabe arbejdspladser, der opmuntrer til at mingle! De bedste idéer fødes nemlig, når vi mindst aner det. Ved kaffeautomaten, i gangen, i kantinen…
– Og absolut ikke, mens vi sidder stille foran en skærm. Vores nye hovedkontor er bygget således, at personerne bogstaveligt talt støder ind i hinanden, siger Scott Birnbaum, næstformand hos Samsung Semiconductor.
De samme betragtninger gælder for Facebook, der i Californien er ved at bygge et kontor, der i praksis er ét enkelt, 1,5 km langt rum. De klassiske hierarkier er forsvundet. Nu gælder det om at mødes på tværs af grænser og afdelinger.
– Når ingeniørerne spiser frokost med sælgerne, så er vi allerede kommet langt, fortsætter Scott.
Før i tiden handlede enhver diskussion om kontoromkostninger udelukkende om, hvor meget hver kvadratmeter koster at leje. Nu begynder man i stedet for at tale om, hvilken effektivitet man får ud af hver kvadratmeter, hvilket ofte er et meget mere interessant ciffer. Hvor fungerer arbejdet bedst? Et godt eksempel er en stor amerikansk apotekskæde, som ikke kunne forstå, hvorfor omsætningen varierede så meget fra uge til uge. Man bestemte sig for at sætte sensorer på de 50 bedste sælgere, som forbavsende nok til sammen solgte for så meget som 7 milliarder. Det viste sig, at når sælgerne aktivt søgte kontakt med medarbejdere i andre afdelinger, så øgedes deres salg med op til 10 procent i løbet af ugen.