Fremtidens computerskærm

2014-10-15

Fremtidens computerskærm

Hvad ville du sige til at e-maile en vase? Eller give hånd til den person, du skyper med! Fremtidens computerskærme bliver tredimensionelle – og kommer til at ændre alt.

I dag er vores computerskærme flade, og de består af lysfølsomme pixels, men uanset hvilke visuelle sansefornemmelser, vi udsættes for, er oplevelsen endimensionel. Men nu er det lykkedes for forskere ved Tangible Media Group at konstruere en skærm, der er opbygget på nogenlunde samme måde som en lertavle, og som kan formidle rigtige former. Skærmen skulle ligefrem rent teoretisk være i stand til at simulere et håndtryk med en person, du skyper med. Lyder det som noget fra en science fiction-film? Det er det ikke. Udviklingen sker hurtigere, end vi kan forestille os. Forskerne ved Tangible Media Group er overbeviste om, at dette bliver det indlysende skærmvalg i løbet af de næste ti år.
"Der er så mange fordele. I dag passiviseres vi af vores computerskærm. Vi sidder stille i timevis og glor direkte ind i den. I fremtiden kommer vi til at kunne interagere på en helt anden måde. Vi kommer til at kunne føle og trykke på – og endda give knus til – de former, der mailes til os. Intet er umuligt," fortæller forskeren Daniel Leithinger.
En udvikling, som vi hos Kinnarps følger med spænding.
Husk, hvor du læste det først!