Kontorjungle

2016-01-19

Tag naturen med indenfor! Det er absolut den nemmeste måde at få et bedre arbejdsmiljø og sundere medarbejdere på kontoret.

Vidste du, at selv ganske få potteplanter kan gøre en stor forskel! Det første, der sker, er, at luftfugtigheden umiddelbart stiger, hvilket både er godt for slimhinderne og huden, og derudover mindsker fugtigheden den statiske elektricitet fra computerne. En anden positiv effekt er, at potteplanternes blade tiltrækker støv og renser luften for farlige stoffer, som for eksempel benzen og formaldehyd. Hvis der er allergikere på arbejdspladsen, er dette et rigtigt godt råd. Du behøver ikke være bange for, at potteplanterne forårsager allergi, da det sker yderst sjældent – det er værre med afskårne blomster.

Undersøgelser viser, at de ansatte har færre sygedage og generelt et bedre helbred i virksomheder, hvor der er rigtig mange potteplanter. I USA er det endda blevet påvist, at patienterne på sygehuse, der har fokus på at have planter indendørs , bliver hurtigere raske, og at behovet for smertestillende medicin er lavere.

Tips til at indrette en kontorjungle – her er fem grønne favoritter, som er en fryd for øjet såvel som for kroppen:

1. Krysantemum.
2. Gerbera.
3. Fredslilje.
4. Efeu.
5. Bregne.