Leg på arbejdspladsen!

2014-04-29

Det er ikke nogen hemmelighed, at strenge og kedelige kontormiljøer ikke ligefrem gavner kreativiteten. Det viser ny forskning fra Lunds Universitet i Sverige også. Den nye forskning viser også, at lyserød candyfloss i konferencerummet er en god idé!

Google har sat den globale dagsorden for moderne kontorbyggeri med sit nye hovedkvarter Googleplex, der rummer alt fra bowlingbaner til et yogacenter samt en skulpturpark og massagefaciliteter. You name it! Forskeren Samuel West ved Lunds Universitet har undersøgt, hvordan leg på arbejdspladsen påvirker kreativiteten. Det er ganske enkelt: De, der ler og har det sjovt, har nemmere ved at være kreative. Men hvordan omsætter vi dette på arbejdspladsen?
West prøvede i sin forskning at erstatte mineralvand med candyfloss i konferencerummet og lod forsøgspersonerne skyde på hinanden med legetøjspistoler. Fjollet? Bestemt! Men det underlige var, at effektiviteten steg. Den simple sandhed er, at hvis man kan more sig sammen, så kan man også arbejde. Selvom legetøjspistoler måske ikke passer ind på alle arbejdspladser ...