Positivt at tænke lidt negativt

2014-10-30

Positivt at tænke lidt negativt

Vi får at vide, at det er vigtigt at være glad og positiv på arbejdet. Men Alexander Kjerulf, en af verdens førende arbejdspladsforskere, mener tværtimod, at lidt god gammel muggenhed kan være en fordel.

I Tyskland er der en IT-virksomhed, der har indgået en ”lykke-kontrakt” med sine medarbejdere. De medarbejdere, der ikke er glade og ikke griner på arbejdet, får ganske enkelt lov til at gå hjem igen. Dette er naturligvis et meget radikalt eksempel, men tonen kan vel genkendes? Det forventes, at vi er positive, selv i stressede og svære situationer. Men er det altid værd at stræbe efter? En af dem, der ikke synes det, er Alexander Kjerulf, som blandt andet har skrevet bogen "Happy hour is 9 to 5". I en opsigtsvækkende rapport slår han fast, at positiv tænkning absolut har sine fordele, men med måde.
"Der er et stort problem med alle mentale selvhjælpsbøger. Det er nemt at fare vild i dem. At undertrykke ens faktiske følelser kan have alvorlige følger, både derhjemme og på arbejdet," siger Alexander Kjerulf.
Her er der 5 eksempler på, hvornår positiv tænkning ifølge Alexander kan forpurre tingene for os.
1. Undersøgelser viser gang på gang, at når mennesker tvinges til at lade som om, at de er positivt anlagt på arbejdet, så øges stressniveauet blandt medarbejderne.
2. De medarbejdere, der er ulykkelige og stressede på arbejdet, vil slet ikke blive hjulpet af positiv tænkning. Tværtimod.
3. Negative følelser er en del af livet og arbejdet. Det kan man ikke undertrykke, men kun vænne sig til.
4. Overdrevet positiv tænkning er med til at feje problemer på arbejdspladsen ind under måtten.
5. Det fungerer ikke at forsøge at tvinge sig selv til at være lykkelig. Ironisk nok er vejen til lykke at slippe alle indre følelser ud. Og det er jo netop det, der er hemmeligheden; at kende alle sider af sig selv, både de gode og de dårlige.