Plads til frihed

2014-05-20

Hvordan kan man få medarbejderne til at trives bedre og præstere mere? At skabe et aktivitetsbaseret miljø kan være en smart løsning.

Da de første aktivitetsbaserede arbejdspladser blev lanceret, var der mange, der var tvivlsomme og ligefrem bange. Ville de virkelig fungere?
"Folk er vant til at have deres eget skrivebord. Det giver tryghed og en identitet. Derfor var det meget positivt at se, hvor godt det gik med de aktivitetsbaserede arbejdspladser," fortæller Christina Bodin Danielsson, arkitekt og doktor i arkitektur ved Stockholms universitet og Kungliga Tekniska Högskolan.
Der findes utallige eksempler på, hvordan en indledende mistænksomhed hurtigt er blevet erstattet med begejstring og har medført øget kreativitet og trivsel. Da Microsoft i Amsterdam i 2010 gik fra et traditionelt kontorlandskab til et aktivitetsbaseret miljø, blev det i starten mødt med kraftig modstand. Ingen af medarbejderne, ikke engang de øverste chefer, fik deres eget skrivebord eller deres egen stol. Efter seks måneder ville ingen af medarbejderne gå tilbage til den gamle måde at arbejde på. Men for at et aktivitetsbaseret arbejdsmiljø skal kunne fungere, kræver det, at medarbejderne har adgang til teknik, der gør dem mobile. De skal kunne arbejde hvor som helst og når som helst.
"I øjeblikket oplever vi en stor interesse omkring vores aktivitetsbaserede koncept, som vi kalder for Next Office, ABW," siger Henrik Axell, konceptudvikler hos Kinnarps.
"Mange sætter pris på fordelene og vil gerne gå i gang med at ommøblere kontorerne med det samme. Men det er vigtigt at huske analysen, før man giver sig i kast med forandringerne. Det drejer sig ikke kun om at møblere et kontor med en række forskellige miljøer. Organisationen skal arbejde aktivitetsbaseret, og det miljø, der skabes, skal understøtte denne måde at arbejde på. Derfor anbefaler vi altid at foretage en grundig undersøgelse samt at bruge tid og kræfter på at få alle i organisationen til at forstå forandringen.
Hvad er de afgørende fordele?
Alle arealerne anvendes og udnyttes effektivt, og en aktivitetsbaseret arbejdsplads opfordrer til spontane møder og kreativitet. Medarbejderne kommer tættere på hinanden og udveksler erfaringer over hele kontoret. Derudover er det – fra et ergonomisk perspektiv – yderst positivt at kunne skifte arbejdsstation ud efter den enkelte opgave. Og det er jo netop det, det handler om: Den, der investerer klogt i sine medarbejdere, bliver en vinder i det lange løb.

Læs mere om Kinnarps' koncept Next Office, ABW hér:http://www.kinnarps.com/en/International/InteriorSolutions/NextOffice/