Form som sidder

2014-09-18

Form som sidder

Fra Materia, som er et af Kinnarps' produktvaremærker, kommer to af årets helt store samtaleemner på møbelområdet – med inspiration fra fotorammer og cirkusmanegen.

Tænk på din yndlingslænestol! Du har sikkert et billede i hovedet af et temmelig stort og uformeligt møbel, der er godt gemt væk i et hjørne. Men nye tider kræver nye møbler, hvilket ikke mindst gælder for vores arbejdspladser.
To af årets store banebrydende nyheder kommer fra Materia, som med Frame og Elephant vender op og ned på forestillingen om, hvordan vi traditionelt set ser på vores siddemøbler.

Frame er designet af Ola Giertz, som har ladet sig inspirere af en fotoramme. Og det er sandelig noget helt nyt – det er ikke en lænestol, og heller ikke en stol eller en puf. Om muligt er det det hele i én og samme form! Kryb op i den for at hvile dig, brug den som en gynge, eller byd din kollega på en kop kaffe inden for dens ramme. En perfekt repræsentant for den nye arbejdsplads! Frames grafiske formløsning er lige så enkel som genial.
"Frame er det første møbel, jeg har lavet for Materia. Vi mødtes sidste år, og de syntes straks om min idé," fortæller Ola, der beskriver skabelsesprocessen som konstant dagdrømmeri i en søgen efter den perfekte idé. Repertoiret er bredt, fra innovative siddemøbler til restaurantindretninger og smykker, men altid med et meget personligt præg.

"I fremtiden håber jeg, at Frame får nogle søskende. Jeg har masser af idéer til, hvordan man kan udvikle formen," siger Ola, der er blevet udnævnt til dette års Materia Newcomer samt nomineret til årets entreprenør i Skåne. Mens Ola er forholdsvis ny på designscenen, så er Carl Öjerstam en af Sveriges største designstjerner med en række internationale udmærkelser, som han har opnået i en over 20 år lang karriere, hvor han har beskæftiget sig med alt fra jemmeelektronik til butiksindretning. Men da han fik den udfordrende opgave af Materia at opdatere den klassiske taburet, blev det alligevel en af hans sværeste udfordringer. Carl fik inspiration til Elephant fra cirkusmanegen og de taburetter, som elefanterne stiger op på. Med Elephants repetitive mønster ser taburetten ens ud fra alle sider og fremstår som en smuk hverdagsskulptur. Og det er jo netop det, vi ønsker: et møbel, der kræver sin plads, men som samtidig er nemt at få til at passe ind. Det klarer Elephant meget godt, ligegyldigt om den placeres i køkkenet eller på det flotteste sted på kontoret. Og som med alle gennemtænkte idéer kan den også fås i flere forskellige størrelser – 430 mm, 630 mm og 780 mm.

Seating design