Sid bekvemt, og få mere arbejde fra hånden!

2015-08-27

Har du problemer med at koncentrere dig på arbejdet? Så er det måske indretningen omkring dig, der er noget galt med. Hvis du sidder godt og bekvemt, kan din præstation øges med op til 15 procent. Her hos Kinnarps har vi slået os ned i den bedste lænestol og ser nærmere på en yderst interessant undersøgelse.

Strammer det i ryggen? Har du problemer med albuerne? Eller svigter koncentrationen? Selvom vi ved, hvor vigtigt det er med en god ergonomi på arbejdspladsen, er der påfaldende mange, som sjusker med dårligt gennemtænkte valg. Det kan komme til at koste dyrt.

"Det er utroligt så mange mennesker, der arbejder mange timer om ugen, men som har en helt forkert kontorstol eller arbejdsbord. Efter et stykke tid begynder de at få ondt i kroppen, men de arbejder blot videre og ignorerer smerten," siger David Rempel, som forsker i ergonomi ved University of California.

En god indretning kræver smart løsninger. Når den opfylder medarbejdernes behov, lægger den grunden for en god dag på arbejdet. Helbredsproblemerne reduceres, men vi udfører også et meget bedre stykke arbejde. I dag kræves det af os, at vi er gode til at multitaske. Undersøgelser har vist, at et gennemtænkt miljø kan påvirke vores kreativitet og effektivitet med hele 15 procent. Vi laver endda færre stavefejl, når vi sidder bedre ...