Søvndyssende miljøer

2015-05-12

Mødelokalet er bekvemt indrettet og udstyret med alle de sidste nye tekniske finesser, og alligevel mærker du efter kort tid, hvordan øjnene begynder at falde i. Hvad er det, der er galt? Kinnarps kan præsentere os for en teknisk rapport, der kan få os til blive lysvågne!

På de fleste moderne arbejdspladser er temperaturen altid helt perfekt. Uanset om det er midt om sommeren eller vinter, er der lige under 20 °C takket være finurlige rumstermostater og smarte isoleringsløsninger. Men i jagten på at få elregningen ned kommer det nemt til at gå ud over udluftningen. Det tænkte man på før i tiden, men i dag går det slet ikke an bare at tænke på at åbne et vindue på arbejdspladsen.

Konsekvensen er, at indholdet af kuldioxid bliver for højt. Udenfor er kuldioxidindholdet sædvanligvis ca. 380 ppm. Men på en arbejdsplads med haltende udluftning kan det nå op på langt over 1.000 ppm. Og det kan blive endnu værre i mindre mødelokaler med mange deltagere. Hvis du derfor synes, at du og dine kolleger har svært ved at koncentrere jer og begynder gabe ud på eftermiddagen, så tjek lige udluftningen!