Et smart møbel

2014-08-25

Premiere på Clip! Møblet, der indtager kontoret i fremtiden.

Pludselig taler alle om Fredrik Mattson. Hans møbler kan ses overalt i verden og i de mest skiftende sammenhænge; fra det anerkendte Metropolitan i New York til Pedro Almodóvars film Brudte favntag, og hvis man kigger nøje på sangstjernen Rihannas musikvideo Russian Roulette, kan man se, at hun synker ned i en af Fredriks lænestole.
"For mig handler designprocessen altid om det samme: at skabe muligheder. Jeg vil ikke lade mig styre af computerprogrammer eller tekniske begrænsninger. Det drejer sig nogle gange om en proces, der varer i flere år. Jeg laver udkast og kasserer dem og tegner om, indtil formen er der."
For Materia, som er et af Kinnarps' produktvaremærker, har Fredrik designet det helt banebrydende møbel Clip. En tredjedel lænestol, en tredjedel stol, en tredjedel skrivebord. Voila, her har vi det perfekte møbel til det moderne kontor. Og som så ofte med Fredriks idéer undrer man sig over, hvorfor ingen har fået den tidligere. Clip er en meget effektiv arbejdsstation og samtidig et meget afslappende mødemøbel.
"Jeg forsøger altid at være meget direkte i mit formsprog. Man skal umiddelbart kunne forstå tanken og fordelene."
Tjek, Fredrik!